Masažni studio Seven

aKaj je masaža?
Masaža je nedvomno eden najprijetnejših načinov sprostitve in eden najstarejših načinov lajšanja bolečine ter sproščanja mišične napetosti. Učinkuje prijetno in sprostitveno na celotni gibalni sistem, telo se regenerira, odpadne snovi pa se lažje in hitreje izločajo iz telesa. Naravna,  rastlinska  masažna olja kožo negujejo, ji vračajo vlago, elastičnost in mehkobo ter izboljšajo strukturo in tonus. Večina ljudi se za masažo odloči šele, ko se zaradi prisilne drže pojavijo bolečine v hrbtenici, kadar jih pogosto muči glavobol ali kadar imajo bolečine v mišicah. Z rednimi masažami in ustreznim načinom življenja pa lahko te težave preprečimo, saj se v telesu ustvari ravnovesje, ki je osnova zdravja.

 

Učinki masaže
- segreva in sprošča napete mišice
- odpravlja in blaži bolečine v hrbtenici
- pomaga pri odpravljanju celulita
- lajša težave zaradi psihofizičnih preobremenitev
- pospešuje izločanje odpadnih in strupenih snovi iz telesa
- spodbuja pretok limfe
- pripomore k prožnosti kože
- pospešuje pretok krvi po telesu
- prek živčnih prog deluje na notranje organe in ugodno vpliva na njihovo delovanje
- vezivna tkiva sklepov postanejo prožnejša
- izboljšuje kakovost življenja...

 

Kdaj masaže ne priporočamo?
- pri povišani telesni temperaturi

- pri kožnih infekcijah ali odprtih ranah
- takoj po operaciji
- takoj po kemoterapiji ali obsevanju, razen če je priporočeno s strani zdravnika

- pri kakršnemkoli vnetju
 

Nudimo vam naslednje vrste masaž
- klasična masaža

- terapevtska masaža hrbtenice
- limfna drenaža
- anticelulitna masaža
- shiatsu masaža

- refleksna masaža stopal
- masaža obraza
- medeni program
- čokoladni program

- ayurveda masaže (abhyanga, marma, mukabhyanga, padabhyanga, udvartana)
 

Klasična masaža
Pri klasični masaži terapevt masira mišice, vezi in kite ter s tem učinkuje predvsem na ravnovesje telesnih tekočin.  Izvaja se s sistematičnim gladenjem, gnetenjem in tolčenjem posameznih mišičnih sklopov ali celega telesa.  Vsebuje tudi prijeme refleksoterapije in terapevtske masaže hrbta. Klasična masaža občutno izboljša stanje pri bolečinah v hrbenici (hernia, lumbago, ishias...), zmanjšuje stres, sprošča mišično napetost celega telesa in ugodba vpliva na prebavni trakt. Pomaga pri nespečnosti in pospeši odstranjevanje toksičnih snovi iz telesa.

 

Terapevtska masaža hrbtenice
Je učinkovita metoda lajšanja hudih bolečin in odpravljanja manjših kroničnih težav s hrbtenico. S pritiski na napeta mišična vlakna (vozle), se uravnovesi mišični tonus, sprosti pritisk na živec, s tem pa se bolečina zmanjša ali  celo odpravi. Celotna hrbtenica se  sprosti, poveča se gibljivost celotnega ramenskega obroča. Povečana prekrvavljenost omogoča medvretenčnim diskom, da vsrkajo bistveno več medceličnine.
S to masažno tehniko  dosežemo sprostitev in povečano prekrvavitev mišic, ki potekajo vzdolž hrbtenice in se priraščajo na vretenca in lopatice. Svetujemo jo pri kroničnem ishiasu, posedanju vretenc, hernii disci, lumbagu, pri bolečinah  zaradi  napačne telesne drže in prekomernega sedenja, pri mravljinčenju v prstih rok in nog ter lordozi in kifozi. Odsvetujemo pa jo pri močni osteoporozi in svežih poškodbah.
 

Limfna drenaža
Je posebna tehnika, ki se izvaja po principu potisk-premik. Z njo pomagamo telesu, da vzpodbudi delovanje limfnega sistema, ki je nujno potreben za človekovo zdravje.  Skrbi namreč za odvajanje tekočin iz telesa, razstruplja,  pomaga pri izločanju toksičnih snovi iz telesa, prenavlja tkiva in pomaga doseči zdrav imunski sistem.  Deluje antistresno, zmanjšuje edeme in bolečine pri športnih poškodbah. Svetujemo jo pri zatekanju nog, odpravljanju celulita, po lepotnih operacijah in  po poškodbah sklepov, ko zaradi zatekline prihaja do zmanjšanja gibljivosti, pri tretmajih aknaste kože ter za ohranjanje tonusa kože po hujšanju.
 

Anticelulitna masaža
Pri anticelulitni masaži je potrebno, z gladenjem in otiranjem posebnega anticelulitnega preparata, podkožno tkivo najprej ogreti.  S tem se izboljša pretok krvi v mišicah in pospeši prekrvavitev podkožnega tkiva, kar omogoči razgradnjo maščobnih blazinic. Anticelulitna masaža aktivira delovanje limfnega sistema in s tem  omogoča odvajanje zastalih toksinov iz telesa in tako zmanjšuje celulit. Koži vrača prožnost in sijaj.

 

Shiatsu
Je japonska oblika masaže, ki se izvaja na tleh.  Shiatsu v japonščini pomeni "pritisk s prsti".  Terapevt z lastno težo telesa pritiska na določena mesta na telesu. Preko pritiskov priteka energija do energetskih kanalov (meridianov). S pritiski, raztegi in masažo, terapevt odstranjuje energetske blokade, v posameznih organih in delih telesa. Krvni obtok in obtok ostalih telesnih tekočin začne pospešeno delovati, kar pripomore k hitrejšemu odstranjevanju strupov in drugih nakopičenih škodljivih snovi iz organizma. V telesu pa se s tem prične pospešen proces samozdravljenja.

Shiatsu spodbuja energetski pretok v telesu. Uravnava hormonski sistem ter kroženje krvi in limfne tekočine. Sprošča mišično napetost ter prinaša globoko sprostitev. Odpravlja toksine iz telesa, zmanjšuje krvni tlak, povečuje gibiljivost telesa, zmanjšuje stres in umiri nervozo. Uspešno deluje kot splošno krepčilo in je odlična preventiva proti bolezni.
 

Refleksna masaža stopal
Refleksno masažo stopal lahko uporabljamo  za diagnosticiranje, saj so stopala pravi zemljevid, iz katerega lahko razberemo človekovo zdravstveno stanje. Boleče točke so kot alarmne naprave, ki obveščajo, kaj se dogaja v organizmu, saj posamezne cone ustrezajo posameznim organom in delom telesa. Z masažo vplivamo na vse organske sisteme, mišice in sklepe, saj živčni končiči prenašajo sporočila možganom, od tu pa potujejo do odgovarjajočih notranjih organov.

Refleksna masaža stopal pomaga pri odpravljanju motenj v delovanju vseh notranjih organov, izboljšuje pretok limfe, krepi zdravje, pomaga pri razstrupljanju telesa in uravnava pretok življenske energije.
 

Masaža obraza
Masaža obraza zajema masažo glave, obraza in dekolteja. Z masažo glave dosežemo globoko sprostitev, izboljšamo prekrvavitev možganov, stimuliramo limfno cirkulacijo in zmanjšujemo stres. Masaža obraza pospešuje prekrvavitev in s tem oskrbo ter napolnitev celic s kisikom. Povečuje elastičnost kože, kožo mehča in pomaga pri hitrejši regeneraciji tkiv. Z masažo koža postane vitalna, mehansko odpornejša, proces staranja se upočasni. Poživlja centralno in periferno živčevje ter izboljšuje psihično počutje. Je priložnost za ublažitev vseh negativnih učinkov stresa, ki jim je koža dandanes izpostavljena. Z izbiro masažnega sredstva lahko pozitivne učinke masaže še povečamo.
 

Medeni program
Je kombinacija pilinga, obloge medu in fitodrenaže. Med deluje najprej kot piling kože, saj jo očisti odmrlih celic in jo pripravi na vsrkavanje zdravilnih učinkovin. Masažni gibi pospešujejo cirkulacijo, ogrejejo telo, nasičenost medu pa deluje razstrupljajoče, saj se med masažo vanj izločijo različni toksini nakopičeni v telesu. Masaža z medom kožo očisti, jo gladi, naredi mehko in sijočo. Priporočamo jo pri suhi, oslabljeni koži, ki ji zaradi stresa primanjkuje tonus in jo je potrebno nahraniti. Masaža z medom telo ogreje, sprosti mišično napetost ter jača imunski sistem.

 

Čokoladni program
Čokoladni program je posebno doživetje. Vonjave, s katerimi nas objame čokolada blagodejno in sproščujoče delujejo na celoten organizem. Tu ne gre le za masažo, marveč za nego kože, saj  čokolada kožo nahrani, obnovi in izboljšuje njeno elastičnost (tonus). Upočasnjuje proces staranja. Koža postane čudovito mehka in svilnata.  Čokoladni program zajema kombinacijo pilinga, čokoladne obloge in abhyanga masaže.

 

AYURVEDA
Je sistem tradicionalne medicine, ki se je razvil v Indiji pred več kot 5000 leti. Kot oblika komplementarne in alternativne medicinske terapije, pa se za preventivo in zdravljenje izvaja tudi v drugih delih sveta.   Ayurveda, ali v prevodu znanje o življenju,  pokriva štiri aspekte človeka: dušo, um, čustva in telo. Človeka obravnava celostno, ga uči kako živeti v harmoniji z naravo in mu pomaga živeti zdravo. Pokriva vse vidike zdravja, saj spodbuja telesno, umsko, čustveno in duhovno dobro počutje. Razlaga, kako naše misli, prehrana in način življenja vplivajo na naše fizično stanje.
Zrak, ogenj, voda, zemlja in eter dajejo osnovo trem načelom oz. dosham:
Pitta je princip gibanja, ki ga sestavljata voda in ogenj.
Vata je princip spreminjanja in pretvarjanja, sestavljata ga zrak in eter.

Kapha je princip kohezije, ki ga tvorita zemlja in voda.

Doshe oblikujejo zgradbo telesa v času rasti in razvoja organizma, kakor tudi nagnjenje k določenim spremembam ali boleznim. So osnova človeškega karakterja, navad in vedenjskih vzorcev. Naravno razmerje dosh tako določa tip človeka  in je osnova  mentalnih,  fizičnih  in emocionalnih  razlik  med ljudmi.
Z vzdrževanjem naravnega razmerja treh dosh, ajurveda pomaga človeku, da s tehnikami in metodami, določenimi za njegov tip, ohranja optimalno zdravje.
Pri tem upošteva človekovo genetsko ozadje, način življenja ter sezonske in klimatske spremembe, ki prinašajo spremembe v razmerju treh dosh v naravi, kar vpliva na zdravje in počutje človeka.

 

Abhyanga
Abhyanga v prevodu pomeni "maziljenje". Pri tej ayurvedski masaži terapevt s toplim oljem masira celo telo, s tem pa se doseže izredno pomirjujoč in sproščujoč učinek. Masaža je priporočljiva za odpravo napetosti in stresa. Pospešuje izločanje toksinov iz telesa, saj ima močan razstrupljevalni učinek. Obnavlja kožo in krepi njen tonus. Lajša bolečine v sklepih, vitalizira, sprošča in povrne psihično in fizično ravnovesje.
 

Marma
Pri marma ayurvedski masaži terapevt stimulira marma (vitalne) točke na površini telesa. Marma so centri vitalne življenjske energije, imenovane prana.  S stimulacijo marma točk se poveča pretok energije v telesu, sprosti se ujeta energija in odstranijo  blokade. Uporablja se pri kroničnih, globoko zakoreninjenih, degenerativnih boleznih in je pomembna tehnika energijskega in praničnega zdravljenja. Odpira vitalne centre ter povezuje telo in um.
 

Mukabhyanga
Je edinstvena indijska kozmetična masaža. Sprošča napetost v predelu glave, obraza, vratu in ramen. Mukabyanga kožo neguje, jo tonizira, ji daje svežino in vrača obrazu sijaj. Namenjena je vsem vrstam kože. Pospeši naravni proces obnavljanja celic, kožo nahrani in sprosti.
 

Padabhyanga
Je ayurvedska masaža nog in stopal, ki se izvaja preko refleksnih con in marma točk.  Izredno sproščujoča masaža uravnava in stimulira delovanje notranjih organov ter ohranja njihovo zdravje.  Sprošča napetosti, pospešuje cirkulacijo krvi po telesu, odpravlja bolečino v nogah in stopalih.
 

Udvartana
Je ayurvedska športno mišična masaža celotnega telesa. Zelo primerna za vse, ki so športno aktivni in imajo zaradi napornih treningov napete in utrujene mišice. Pomaga tonizirati mišično tkivo, zmanjšuje utrujenost in zagotavlja udobje po fizični aktivnosti. S pospeševanjem krvnega obtoka zagotavlja dovod kisika in vitalne energije v vse dele telesa. Uravnava porušeno razmerje VATE v telesu. Zmanjšuje maščobne obloge in KAPHO, kožo temeljito očisti in jo naredi mehko in gladko. Pozitivno vpliva na cirkulacijo in prekrvavitev telesa ter izredno dobro vpliva na izločenje strupenih snovi iz podkožja.

Vedno je pravi čas, da storimo to, kar je prav. Martin Luther King
massage@seven.si Facebook